A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg

a Kedvezményezett neve:  HALI-AQUA Idegenforgalmi Korlátolt
   Felelősségű Társaság 3780 Edelény, Borsodi u 65.szám

a támogatott projekt címe:  A HAJDÚSZOBOSZLÓI JÚLIA PANZIÓ
   SZOLGÁLTATÁSI SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE ÉS KOMFORTFOKOZATÁNAK
   FEJLESZTÉSE

pályázat azonosító száma:  TFC-1-1-1-2017-2017-00113
a szerződött támogatás összege:  34 974 082 .- Ft
a támogatás mértéke (%-ban): 70%

A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:

Hajdúszoboszló gyógyhely Magyarország egyik legismertebb és legnagyobb vendégforgalmat lebonyolító egészségturisztikai célpontja. A gyógy- és termálvizéről ismert gyógyfürdőt és strandot, az Aquaparkot, illetve az Aqua-Palace fedett élményfürdőt együttesen évente több mint másfél millió fő látogatja.
A hajdúszoboszlói Júlia Panziót a társaság 2005. évben kezdte el folyamatosan üzemeltetni, majd 2007. évben hajtott végre rajta bővítéssel egybekötött felújítást, fejlesztést. A Júlia Panzió 2005 óta *** panzióként működik , a gyógyfürdő bejáratától 700 méterre helyezkedik el, a Hőforrás u. 30/a alatt.
Bababarát szálláshely. A panzió az év minden napján várja a vendégeket, egész évben nyitva tart.
A projekt közvetlen célja a szolgáltatási színvonal emelése, családbarát szolgáltatások kialakítása, a meglévő munkahelyek megtartása, lehetőség szerinti bővítése.
A projekt további célja oldani a szezonalitásból fakadó egyenetlenségeket.
A társaság és a projekt közvetlen célcsoportjai: családok, kisgyermekes családok, szenior korosztály, egészségturizmushoz kapcsolódóan, kerékpárosok, aktív turizmushoz kapcsolódóan a már megépült kerékpárúthoz kapcsolódva (Hajdúszoboszló- Nagyhegyes-Balmazújváros, Hortobágy).

A projekt keretében a következőkben ismertetett támogatható tevékenységeket kívánjuk megvalósítani:
meglévő kereskedelmi szálláshely belső megjelenésének, belsőépítészeti arculatának minőségének és a szálláshely szobáinak, közösségi tereinek bővítésére, változtatására
irányuló beruházás.
A szálláshely 10 darab szobájának és a szobákhoz kapcsolódó vizesblokkok felújítása. A szobákhoz kapcsolódó terasz burkolatának felújítása.
A kereskedelmi szálláshely használatához közvetlenül kapcsolódó telekhatáron belüli infrastrukturális fejlesztések.
A szálláshelyen belül elhelyezkedő parkoló bővítése (+55 m2), burkolt, fedett kerti pihenő építése (6,5x8,0 m-es alapterülettel).

A fejlesztéssel érintett épület energiahatékony működését javító beruházás.
8 db napkollektorból álló rendszert építünk ki egy 800 literes használati melegvíz tárolóval. Az elektromos áram termelésére pedig egy a közműszolgáltató hálózatára visszatápláló, cseréptetőre telepített 3,5 kW teljesítményű napelemes rendszert
kívánunk megvalósítani.

Szálláshelyhez kapcsolódó bűnmegelőzési tevékenység támogatása.
Kamerarendszer kialakítása (8 kamerával).

A beruházás összköltsége 49.962.974.- Ft, melyhez 34.974.082.- Ft támogatást igényel a vállalkozás.
A fejlesztés üzemeltetése során 6 partnerrel kíván szorosan együttműködni a szálláshely, a számos helyi beszállító mellett.

A projekt keretében vállaljuk, hogy legalább egy turisztikai csomagajánlattal rendelkezni fokunk a projekt fenntartás teljes
időszaka alatt. Az alábbi csomagajánlatokat tervezzük bevezetni:

- Családi nyaralás- kikapcsolódás csomag (az ár a szokásos szolgáltatáson felül tartalmazza a Hungarospa strandfürdő belépőjét is),

- Családi nyaralás- kikapcsolódás Aktív csomag (az ár a szokásos szolgáltatáson felül tartalmazza a Hungarospa strandfürdő belépőjét és az Aquapark belépőjét is),

- Feltöltődés csomag (az ár tartalmazza a Hungarospa gyógyfürdő belépőjét),

- Élmény csomag (az ár tartalmazza a Hungarospa Aqua-Palace élményfürdő belépőjét),

- Márton napi hétvége (az ár tartalmazza a három fogásos Márton napi libalakoma árát).

A projekt keretében egy színvonalas szálláshely alakul ki, amely hozzájárul a működtetési költségek csökkentéséhez, a szolhgáltatási színvonal javulásához, a desztinációban a látogatottság és a turizmusból származó bevételek növeléséhez, a munkahelyek megőrzéséhez és a munkahelyteremtéshez.

• a támogatott projekt befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a
tényleges befejezés): 2019.09.30.